Френски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се върнат

...
Френски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се върнат
Коментари Харесай

Френски лекари изразяват безпокойство заради началото на учебната година на фона на пандемията

Френски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се върнат в училищата през тази седмица, докато същевременно продължава увеличаването на регистрираните случаи на заразяване с новия коронавирус, съобщи ДПА.

" Правилата, планирани за началото на учебната година от 1 септември, не защитават нито персонала, нито учениците и техните семейства ", заявяват лекарите в открито писмо, публикувано в неделния брой на ежедневника " Паризиен ".

Медиците призовават за задължително носене на маска от всеки на възраст над шест години, като допълват, че установените мерки не са достатъчни да спрат настоящото нарастване на случаите.

Дванайсет милиона ученици трябва да се върнат в училище във вторник, някои от тях след много месеци у дома.

В интервю за " Журнал дю Диманш " министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер защити настоящите мерки, които включват носене на маска от лицата на възраст над 11 години.

Друг спорен въпрос е колко ученици трябва да бъдат заразени, преди дадено училище да бъде затворено. Бланкер каза, че прагът ще бъде определен от местните здравни власти, като силно засегнати региони като Марсилия или Париж могат да въведат по-строги мерки.

От петък властите съобщават за " експоненциално " увеличаване на заразените със 7 хиляди случая в рамките на 24 часа, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11877  Регистрираните случаи на ковид в Съединени американски щати надвишиха 6 милиона Регистрираните случаи на ковид в Съединени американски щати надвишиха 6 милиона  26 новозаразени с ковид у нас и 8 умряли 26 новозаразени с ковид у нас и 8 умряли  96 остават диагностицираните с COVID-19 в дома за остарели хора „ Възраждане “ в Русе 96 остават диагностицираните с COVID-19 в дома за остарели хора „ Възраждане “ в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР