Френската жандармерия се оплака, че на разкрития от нея горещ

...
Френската жандармерия се оплака, че на разкрития от нея горещ
Коментари Харесай

Безумни обаждания на горещия телефонен за справяне с пандемията във Франция

Френската жандармерия се оплака, че на разкрития от нея горещ телефонен номер 17 за справяне с пандемията, се получават безумни обаждания, които задръстват и затрудняват работата на услугата, съобщава телевизионният канал " Евронюз ", предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3258
Получен бил въпрос от французойка, която твърдяла, че нейното семейство е със " свободни разбирания ". По този повод тя попитала оператора дали ще има някакви проблеми, ако съпругът й посети метресата си през уикенда, както обичайно, и не рискува ли да бъде арестуван.

Друга странна молба за съвет - " Непознат погали коня ми. Можем ли и двамата да пострадаме, ако човекът е бил заразен? " Това са само някои от абсурдните въпроси, с които се сблъскват служителите от горещата линия на френската полиция, след като в страната бяха въведени мерки за самоизолация. Било констатирано, че голяма част от обажданията не били по същество, а защото хората искали да си побъбрят с някого, въпреки че линията е за спешни случаи.

Франция въведе строги ограничителни мерки на 17 март, припомня медията. Хората могат да напускат домовете си единствено за пазаруване и за ползване на медицински услуги. В Дижон разтревожена дама набрала телефон 17 и изказала тревогата си, че най-накрая е попаднала на точния партньор след развода си. " Искам съвет как да постъпя, за да не разсипя живота си, защото той живее на 25 километра от мен. Може ли да му издадете пропуск? "

В провинция Пикардия в северната част на Франция полицията спряла мъж на 50 километра от дома му. Запитан защо не спазва ограниченията, той изтъкнал наложителна причина - да си намери читаво касуле - традиционно ястие от френската кухня с боб месо.

От спешната линия служителите уточниха, че след вечерните новини получавали куп повиквания с много смислени въпроси, на които се стараят да отговорят най-изчерпателно. Но през останалото време услугата често се превръщала в " телефон на доверието ", чрез който французите търсели контакти от безделие.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3258  Отлага се плануваното за 1 април тестване на системите за ранно предизвестие Отлага се плануваното за 1 април тестване на системите за ранно предизвестие  Остров Пукет стопира достъпа до плажовете и се готви да затвори летището си Остров Пукет стопира достъпа до плажовете и се готви да затвори летището си  Местата за платено паркиране в София се препълниха Местата за платено паркиране в София се препълниха
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР