Франция ще спечели битката си срещу новия коронавирус, но борбата

...
Франция ще спечели битката си срещу новия коронавирус, но борбата
Коментари Харесай

Френският здравен министър: Ще спечелим борбата си с коронавируса, но ще отнеме време

Франция ще спечели битката си срещу новия коронавирус, но борбата ще отнеме време, заяви здравният министър Оливие Веран и предупреди, че карантината не е приключила, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Умственото здраве на хората във Франция се влошава през втората карантина заради причинените от пандемията тревога и неяснота, каза Веран. " Вирусът се разпространява по-малко, отколкото преди карантината. Не трябва да спираме усилията си. Карантината не е приключила ", каза той.

Президентът Еманюел Макрон ще направи следващата седмица обръщение към нацията за пандемията и ограниченията. Ръководителят на дирекцията по здравеопазването Жером Саломон съобщи, че за трети пореден ден броят на хоспитализираните с COVID-19 намалява.



Към днешна дата във френски болници има 32 345 души с COVID-19, в това число 4653 в интензивни отделения. За сравнение вчера е имало 32 842 хоспитализирани, в това число 4775 в интензивни отделения. От новия коронавирус са починали 47 127 души във Франция. В страната е въведена нова карантина за един месец от 30 октомври, но по-лека от първата, която беше от 17 март до 11 май.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15355  Рекорден брой инфектирани с ковид през последното денонощие в Азербайджан Рекорден брой инфектирани с ковид през последното денонощие в Азербайджан  Чешкият парламент удължи изключителното състояние в страната до 12 декември Чешкият парламент удължи изключителното състояние в страната до 12 декември  Министър Ангелов в Пловдив: Няма да проявя схващане към неналичието на човешко отношение към болните Министър Ангелов в Пловдив: Няма да проявя схващане към неналичието на човешко отношение към болните
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР