Фалшива новина в социалните мрежи обяви за мъртъв поета Недялко

...
Фалшива новина в социалните мрежи обяви за мъртъв поета Недялко
Коментари Харесай

Недоброжелатели обявиха за мъртъв Недялко Йорданов

Фалшива новина в социалните мрежи обяви за мъртъв поета Недялко Йорданов. За минути тя беше споделена стотици пъти. В същото време Недялко Йорданов се лекува от коронавирус във ВМА и пише нови стихове от болничното легло.

Семейството на поета възнамерява да подаде сигнал в ГДБОП за кибертероризъм.

" Снощи, след като 15 минути по-рано съм разговарял с него по телефона и си отворих Facebook-а и видях съболезнователни думи. Недялко Йорданов от COVID-19... Разумът диктува, че това не е възможно, но в първите две минути човек се лута между разума и... ", разказа синът на поета Недялко Недялков пред Bulgaria ON AIR.

" Вдигнах високо кръвно налягане, детето ми се разстрои, изпадна в силен стрес, съпругата ми, ние преживяхме Ада на земята заради този пост ", сподели другият син на поета Асен Йорданов.

Фалшивата новина се появява в профила на Виктория Джендова от Бургас. Според семейството това е съзнателна злонамерена кампания. Семейството на Недялко Йорданов е категорично – случилото е показателно за лековерието на хората, за тоталната власт на социалните мрежи.

Информационната война може да убива повече от куршуми, вярват близките на поета и планират по-радикални действия.

" Разбрах физически кой стои зад профила, няма да кажа кой е този човек, обмислям да подам сигнали в съответните институции за кибертероризъм срещу баща ми и семейството ми ", посочи Асен.

И докато недоброжелатели в социалните мрежи погребаха приживе Недялко Йорданов, той пише стихове от болничната стая. В битката с COVID-19 Недялко Йорданов си служи с още едно оръжие – поезията. Последните му стихове се раждат във ВМА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17946  13 830 новозаразени с COVID-19 в Турция 13 830 новозаразени с COVID-19 в Турция  Швейцария ползва относително меки ограничения против COVID-19, макар растежа на новите случаи Швейцария ползва относително меки ограничения против COVID-19, макар растежа на новите случаи  Украинска компания желае позволение за произвеждане на съветската ваксина Украинска компания желае позволение за произвеждане на съветската ваксина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР