Учени от университета в Калифорния установиха в какъв порядък се

...
Учени от университета в Калифорния установиха в какъв порядък се
Коментари Харесай

Вече е ясно в какъв точно ред се проявяват симптомите при COVID-19

Учени от университета в Калифорния установиха в какъв порядък се проявяват симптомите при новия коронавирус, което би помогнало на хората да се ориентират по-бързо и по-скоро да потърсят медицинска помощ.

Според направените изследвания първият симптом, че имаме COVID-19 е висока температура, последвана от кашлица и мускулни болки. След тях е гадене, повръщане и накрая е диария.

Авторите на проучването посочват, че докато високата температура и кашлицата са характерни при проявата на настинка и грип, то симптомите в горния (повръщане и гадене) и долния (диария) стомашно-чревен тракт са почти сигурно доказателство, че става въпрос за коронавирус.

Симптомите в точно тази последователност ще помогнат на много хора да се ориентират дали са болни от COVID-19 или става въпрос за обикновен грип, разясни д-р Петер Кун, взел участие в проучването.

Изследването е проведено на базата на 55 000 потвърдени случая на коронавирус от Китай в периода от 16 до 24 февруари, чиито данни са били предоставени от Световната здравна организация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11556  Болните от COVID-19 в Монтанско понижават Болните от COVID-19 в Монтанско понижават  Коронавирусът погуби Доростолския митрополит Амвросий Коронавирусът погуби Доростолския митрополит Амвросий  Германия сложи под карантина 120 души след празненство Германия сложи под карантина 120 души след празненство
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР