Учени от Медицинския факултет към университета в Северна Каролина установиха

...
Учени от Медицинския факултет към университета в Северна Каролина установиха
Коментари Харесай

Разкриха кой модел маска е най-ефикасен срещу COVID-19

Учени от Медицинския факултет към университета в Северна Каролина установиха коя маска е способна до най-голяма степен да ни защити от заразяване с новия коронавирус.

Според проучването най-ефикасната маска е N95, която според резултатите осигурява 95% защита, тъй като тя е най-плътно стерилизирана и е подходяща за многократна употреба.



Жена със защитна маска N95, считана за най-ефикасната за предпазване от COVID-19 (Getty Images)

Стандартните хирургически маски пък се оказват по-малко ефикасни – тези, които се завързват зад главата предпазват от заразяване на 70 процента, а завързващите се зад ушите – 40 процента.

Авторите на проучването припомниха колко важно е начинът, по който носим маската и подчертаха, че когато носът ни е изваден на показ, дори най-добрата маска намалява драстично своята ефикасност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11604  Сърбия: 5, 161, 10 764 Сърбия: 5, 161, 10 764  Близо 22,5 милиона регистрирани инфектирани с ковид по света и съвсем 788 хиляди умряли Близо 22,5 милиона регистрирани инфектирани с ковид по света и съвсем 788 хиляди умряли  Германия и Франция с най-голям растеж на инфектирани с Covid-19 от месеци Германия и Франция с най-голям растеж на инфектирани с Covid-19 от месеци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР