Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не

...
Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не
Коментари Харесай

Д-р Стоян Монев: Смъртността от COVID пневмонията е десет пъти по-голяма

Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване. Този коментар направи пред БНР д-р Стоян Монев, лекар на първа линия в Covid сектор в общинска болница в Германия.

„ Това, което успяхме, е да намерим поне донякъде ефективно лечение. Докато преди имаше болници, в които никой не оцеля след интензивно лечение, днес става дума за по-малко случаи на починали на брой заболели. Въпреки това концентрацията е голяма – в някои дни имахме над 30 хиляди заразени в Германия за един ден. Това успяхме да научим със самото лечение. Не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване или вярват, че то е някакво свръхлеко и не носи никаква опасност за обществената сигурност. Това е емоционална позиция. Това не е позиция, базирана на факти. Ние не успяхме с тези факти да предизвикаме някакъв разум или някакво смирение поне пред паметта на хората, които починаха “, каза д-р Монев в предаването „ Преди всички “.

„ От март до ноември имаше толкова много смъртни случаи, колкото през декември само. Може да си представите за какво нарастване на тежките случаи в интензивните сектори става дума “, посочи д-р Монев.

И подчерта:

Всеки може да провери, че от Covid пневмония към днешна дата смъртността е десет пъти по-голяма, отколкото при инфлуенца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17825  Северна Корея изиска ваксини Северна Корея изиска ваксини  Във Франция ускориха имунизационната си акция против COVID-19 Във Франция ускориха имунизационната си акция против COVID-19  Кипър започва електронен портал за имунизацията против COVID-19 Кипър започва електронен портал за имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР