У нас в понеделник трябва да пристигнат първи ваксини на

...
У нас в понеделник трябва да пристигнат първи ваксини на
Коментари Харесай

По-добра ли е ваксината на Модерна, която очакваме в понеделник

У нас в понеделник трябва да пристигнат първи ваксини на " Модерна ". По този повод Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб даде разяснения за предстоящата ваксинация с препарата. Както е известо у нас имунизацията започна с продукта на " Прайзер - Бионтех ".

Общото между ваксините е, че са разработени на базата на една и съща технология за информационна РНК. Тази на " Модерна " и на " Пфайзер-Бионтех " се поставят интрамускулно в горната част на ръката.

" Едно различие, което е в огромен плюс, е това, че ваксината на „ Модерна “ не се разтваря. Тя е готов разтвор, който се прилага директно. Това улеснява много приложението, съкратява време, за което се прилага и намалява риска от грешки, които биха възникнали “, поясни Филипова пред бТВ.

Според нея не трябва да се коментира качеството на ваксините, а това коя ваксина е по-подходяща за определени рискови групи.

Специалистът увери, че количествата, които до момента са осигурени, напълно ще задоволят нуждите на страната за всички граждани, които желаят да се ваксинират.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18004  Трима умряли от COVID-19 в Хасково Трима умряли от COVID-19 в Хасково  Д-р Шиваров: Всички хора, без значение от пол и възраст, се вляят еднообразно от имунизациите Д-р Шиваров: Всички хора, без значение от пол и възраст, се вляят еднообразно от имунизациите  Германия с над 30 000 новозаразени с ковид Германия с над 30 000 новозаразени с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР