Украйна ще получи през февруари 117 000 дози от ваксината

...
Украйна ще получи през февруари 117 000 дози от ваксината
Коментари Харесай

Украйна ще получи идния месец 117 000 дози от ваксината на Пфайзер

Украйна ще получи през февруари 117 000 дози от ваксината на " Пфайзер-Бионтех " по програмата КОВАКС, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Виктор Ляшко, цитиран от Ройтерс.

Според Ляшко, който е и главен санитарен инспектор на страната, през първата половина на 2021 година ще бъдат доставени и между 2,2 и 3,7 милиона от ваксините на АстраЗенека/Оксфорд.

Произведената в САЩ ваксина на " Пфайзер-Бионтех " ще бъде незабавно разпространена за имунизиране на болничните служители, които полагат грижи за пациенти с COVID-19, каза той.

" Паралелно с това, през първата половина на годината, започвайки от февруари, ще можем да получим между 2,2 и 3,7 милиона дози от ваксината на АстраЗенека/Оксфорд за следващите етапи на кампанията ", написа Ляшко на страницата си във Фейсбук.

Украйна все още не е регистрирала нито една ваксина, но тази седмица забрани руската " Спутник V ".

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски обеща, че страната ще купи 1 милион ваксини през февруари, но не посочи името на производителя, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19113  В Париж затвориха 24 ресторанта, работели скрито в нарушаване на ограниченията В Париж затвориха 24 ресторанта, работели скрито в нарушаване на ограниченията  Димитър Манолов: В пандемията най-вече страдат тарикатите, които са получавали най-вече пари под масата Димитър Манолов: В пандемията най-вече страдат тарикатите, които са получавали най-вече пари под масата  Полицията спипа 37 души в нощно заведение в центъра на Варна Полицията спипа 37 души в нощно заведение в центъра на Варна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР