Украйна ще въведе строга карантина заради пандемията от коронавируса през

...
Украйна ще въведе строга карантина заради пандемията от коронавируса през
Коментари Харесай

Украйна ще въведе локдаун заради пандемията до месец

Украйна ще въведе строга карантина заради пандемията от коронавируса през декември или в началото на януари, заяви днес секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов, цитиран от ТАСС.

" Украйна не може да избегне локдауна. Той със 100-процентова сигурност ще бъде въведен или през декември, или от 2 януари догодина ", каза Данилов по телевизия " Украйна 24 ". Според него в момента е в ход дискусия сред специалисти кога точно да бъде въведен строгият локдаун.

По данни на украинското здравно министерство, през последното денонощие са регистрирани 12 498 новозаразени с коронавируса, което е с 25,7 процента повече спрямо предния ден, когато ръстът бе 9946, и с 23,3 процента по-малко от събота, когато бяха регистрирани 16 294 нови заразени.

Днешният ръст е резултат от направени 62 327 теста, от които 33 817 са PCR тестове.

За цялото време на епидемията в Украйна са направени 4, 563 милиона PCR теста. От тях 16,3 процента са се оказали положителни. С тестовете е обхванато над 10,8 процента от населението.

Общият брой на заразените в страната до момента е 745 123. От тях 355 172-ма са оздравели, а 12 548 са починали от усложнения, свързани с инфекцията.

До 31 декември по решение на правителството в страната действа режим на извънредно положение, като локдаун имаше само в почивните дни и беше валиден до 29 ноември включително.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16042  България остава преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз България остава преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз  Дарена кръвна плазма стигна със забавяне до пациенти с COVID-19 Дарена кръвна плазма стигна със забавяне до пациенти с COVID-19  Нюрнберг е следващият немски регион под цялостна карантина поради COVID-19 Нюрнберг е следващият немски регион под цялостна карантина поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР