Украйна отмени карантината, налагана през почивните дни през последните няколко

...
Украйна отмени карантината, налагана през почивните дни през последните няколко
Коментари Харесай

Украйна отмени карантината, налагана през уикендите заради коронавируса

Украйна отмени карантината, налагана през почивните дни през последните няколко седмици с цел борба срещу разпространението на коронавируса, предадоха БТА и Ройтерс.

Украинският премиер Денис Шмигал обаче предупреди, че правителството продължава да обмисля дали да въведе по-строга карантина на национално ниво.

В съответствие с въведената миналия месец в страната мярка през уикендите повечето магазини трябваше да затварят, като право да работят имаха само магазините за хранителни стоки, аптеките и общественият транспорт. Шмигал каза, че това е допринесло за намаляване на разпространението на коронавируса и е стабилизирало ситуацията в болниците в Украйна.

Днес украинският министър на здравеопазването Максим Степанов съобщи за над 13 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие. С това общият брой на регистрираните в страната заразени е надхвърлил 758 хиляди. Украйна е на 17-о място в света по този показател.

За изминалите 24 часа в страната са починали 169 човека с коронавирусна инфекция. Смъртните случаи в Украйна вече са 12 717.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16102  Броят на случаите на ковид в Полша надвиши 1 милион Броят на случаите на ковид в Полша надвиши 1 милион  Столична община получи кола за спешна помощ за борбата с ковид Столична община получи кола за спешна помощ за борбата с ковид  Обявени са 60 свободни места за медици в Перник Обявени са 60 свободни места за медици в Перник
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР