Турция ще назначи нови 32 хиляди медици и здравни работници

...
Турция ще назначи нови 32 хиляди медици и здравни работници
Коментари Харесай

Турция назначава допълнително 32 хиляди здравни работници заради епидемията

Турция ще назначи нови 32 хиляди медици и здравни работници заради епидемията от новия коронавирус в страната, от който до момента са починали 44 души и 1872 души са заразени.
Това съобщи здравният министър Фахреттин Коджа.

По думите му голяма част от назначенията ще бъдат за подсилване на персонала в болничните и здравните заведения в провинциите.
Около 18 хиляди ще бъдат на договорни начала.

Най-многоброен е контингентът от медицински сестри - 11 000, също така 1600 акушерки и 4687 медицински техници.

Освен това е определен допълнителен контингент от 14 хиляди души за чистачи, охрана и обслужващ персонал в клиниките и в други звена на здравните заведения, посочи министър Коджа.
Приемът на молбите започва от утре, 26 март, и ще продължи до 20 април.

Междувременно, националният авиопревозвач на Турция-Търкиш еърлайнс преустановява полетите за и от България от утре до 17 април т.г.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2416
NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2416  Хората с ХОББ са една от най-рисковите групи при пандемията от Covid-19 Хората с ХОББ са една от най-рисковите групи при пандемията от Covid-19  26-ма студенти медици от Тракийския университет са в подготвеност да се включат в битката с COVID-19 26-ма студенти медици от Тракийския университет са в подготвеност да се включат в битката с COVID-19  Отец Иван с курбан за цяла България Отец Иван с курбан за цяла България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР