Турция изпрати на САЩ медицински материали в помощ на борбата

...
Турция изпрати на САЩ медицински материали в помощ на борбата
Коментари Харесай

Турция изпрати за САЩ медицински материали за борбата с COVID-19

Турция изпрати на САЩ медицински материали в помощ на борбата на страната с разпространението на COVID-19, предаде Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6531
Пратката беше натоварена на турски военен товарен самолет, който отпътува днес от военното летище Етимесгут в Анкара, съобщи в Туитър турското министерство на отбраната.

По традиция пратката замина с послание до адресата, в случая американския народ, на мисъл на персийския поет и суфистки мистик Мевляна Джеляледдин Руми в знак на надежда. " След безнадеждността идва нова надежда, след мрака - много по-ярко слънце ", гласи цитатът в приблизителен превод.

Общият брой на заразените с COVID-19 в Турция достигна 112 261 души

Пратката, пътуваща за Вашингтон, е била подготвена по нареждане на президента Реджеп Тайип Ердоган. Тя се състои от маски, шлемове и гащеризони.

Преди това самолети на турските ВВС изпратиха медицински пособия за борбата срещу COVID-19 в Испания, Италия, Великобритания, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Либия и Сомалия, напомня министерството.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6531  Безработицата в Испания е повишена до 14,4 на 100 през първото тримесечие Безработицата в Испания е повишена до 14,4 на 100 през първото тримесечие  Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на учебно заведение Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на учебно заведение  14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски 14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР