Турция започва от утре прилагането на втората доза от разработената

...
Турция започва от утре прилагането на втората доза от разработената
Коментари Харесай

Турция прилага втората доза от местната ваксина срещу COVID-19 върху доброволци

Турция започва от утре прилагането на втората доза от разработената в страната ваксина срещу COVID-19 върху доброволци, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Изпитанията са част от фаза 1 от разработването на препарата на турския университет Ерджийес. Тази фаза се очаква да завърши до 15 декември, съобщи ректорът на учебното заведение в окръг Кайсери проф. Мустафа Чалъш.

Първата доза от турската ваксина ERUCOV-VAC е вече приложена на 44 доброволци, а от утре започва прилагането на същите лица и на втората доза от препарата, предаде БТА.

ERUCOV-VAC е неактивна ваксина, създадена изцяло в Турция. Тя е получила разрешение от етичната комисия и одобрение от здравното министерство, за да започнат изпитанията върху хора.

При първото прилагане на ваксината не е имало никакви наблюдавани странични ефекти върху доброволците, посочи проф. Чалъш.

След като завърши и ваксинацията с втората доза от препарата, се предвижда преминаване възможно най-скоро и към фаза 2, каза още ректорът на университета Ерджийес. Според прогнозата му през февруари следва да приключи и втората фаза и да се премине към фаза три.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15671  Франция чака стопанската система да нарасне с 6% през 2021 година Франция чака стопанската система да нарасне с 6% през 2021 година  Столична община отпуска 180 000 лв. на ДКЦ-ата за коронавирус медико-диагностични проучвания Столична община отпуска 180 000 лв. на ДКЦ-ата за коронавирус медико-диагностични проучвания  Протест пред Министерски съвет против новите ограничения против ковид, викания Оставка, Изверги и Убийци

Протест пред Министерски съвет против новите ограничения против ковид, викания Оставка, Изверги и Убийци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР