Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че три иновативни турски

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че три иновативни турски
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е на трето място в света по разработване на проекти за ваксини

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че три иновативни турски потенциални ваксини срещу коронавируса са пред започване на фаза на клинични изпитания, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Ердоган посочи, че според данни на Световната здравна организация Турция е на трето място в света след САЩ и Китай по разработване на проекти за ваксина срещу Ковид-19.

Той каза това на церемония в Анкара за връчване на награди за научни постижения, организирана от Турския съвет за научни и технически изследвания /ТЮБИТАК/ и Турската академия на науките.

Ердоган припомни, че Турция лансира още в началото на пандемията научна кампания за разработване на проекти за ваксини и лекарства срещу Ковид-19, като бе създаде специална платформа, подкрепена от Турския съвет за научни и технически изследвания /ТЮБИТАК/. Ердоган изтъкна, че 436 турски изследователи работят по общо 17 проекта за ваксини и лекарства срещу коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19003  Откриха патоген от 2010 година, който съответствува 92,6 % с вируса на COVID-19 Откриха патоген от 2010 година, който съответствува 92,6 % с вируса на COVID-19  Путин: COVID-19 отстъпва Путин: COVID-19 отстъпва  Д-р Фаучи: Колективният имунитет в Съединени американски щати би трябвало да бъде доближат до началото на есента Д-р Фаучи: Колективният имунитет в Съединени американски щати би трябвало да бъде доближат до началото на есента
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР