Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е разговарял днес чрез

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е разговарял днес чрез
Коментари Харесай

88 страни са се обърнали към Турция за помощ заради коронавируса

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е разговарял днес чрез видеоконферентна връзка с директора за Европа на Световната здравна организация д-р Ханс Клюге, съобщи Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3828
Двамата са обсъдили пандемията с коронавируса и са подписали двугодишно споразумение за сътрудничествдо между Турция и европейското регионално бюро на СЗО за периода 2020-2021 г. Клюге е благодарил на Турция за помощта ѝ с медицински материали за редица страни, включително Италия и Испания, в борбата с коронавируса.

Коджа е посочил от своя страна, че Турция е получила искания за доставка на медицинско оборудване от общо 88 страни. Той е изтъкнал, че Анкара е положила усилия да удовлетвори нуждите на близо 30 страни. Коджа е съобщил, че последно Германия се е обърнала с искане към Турция за доставка на два милиона маски, която ще бъде изпълнена в следващите няколко дни. Той е добавил, че подобна подкрепа в рамките на възможностите си Турция ще предостави и на Великобритания.

Посланик Секизкьок разкри защо в Турция няма извънредно положение заради COVID-19

Клюге е похвалил Турция за електронната платформа за оповестяване на данните за заразените и починали от коронавируса в страната. Той е отбелязал, че най-важното в борбата с коронавируса е политическата воля и решимост и е похвалил президента Реджеп Ердоган за предприетите от него стъпки и за водещата му роля в тази борба.

Коджа е заявил, че благодарение на предприетите сериозни мерки Турция в голяма степен е забавила навлизането на епидемията в страната и е била една от страните в Европа, в които епидемията е дошла най-късно. Той е подчертал, че Турция има силна здравна система. Министърът е посочил, че сега са заети 62% от леглата в интензивните отделения и страната може да удовлетвори нуждите си от защитно медицинско оборудване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3828  Парламентът с изключителни съвещания на следващия ден и в понеделник Парламентът с изключителни съвещания на следващия ден и в понеделник  Почина жена, лекувана няколко дни по телефона поради подозрение за ковид Почина жена, лекувана няколко дни по телефона поради подозрение за ковид  Информатор от Съединени американски щати: От Китай фалшифицираха данните за ковид Информатор от Съединени американски щати: От Китай фалшифицираха данните за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР