Турският здравен министър Фахреттин Коджа заяви пред журналисти, че Турция

...
Турският здравен министър Фахреттин Коджа заяви пред журналисти, че Турция
Коментари Харесай

Турция започва ваксиниране на населението срещу COVID

Турският здравен министър Фахреттин Коджа заяви пред журналисти, че Турция планира да започне ваксиниране срещу коронавируса след 11 декември, като първоначално то ще обхване здравните работници, съобщи в. " Миллиет ", цитиран от БТА.

Коджа уточни, че до седмица или 10 дни специализираният научен съвет за борба с коронавируса ще изработи ясна стратегия за процеса на ваксинация срещу COVID-19 и за това точно на кои групи ще бъде даден приоритет.

Министърът каза, че 50 милиона дози от китайската ваксина, за които Турция е подписала споразумение, ще бъдат доставени в страната през декември, януари и февруари. Той уточни, че Турция очаква да осигури през декември най-малко 10 милиона дози от ваксината, но най-вероятно осигурените дози ще бъдат 20 милиона. Други 20 милиона дози се очакват през януари и 10 милиона дози през февруари, посочи министърът и добави, че Анкара смята да увеличи тези бройки.



Коджа съобщи също, че Турция продължава активно преговорите за закупуване на ваксина с " Пфайзър " и " Бионтек ". Той каза, че страната е готова да купи колкото бройки могат да ѝ предоставят до април, тъй като според предвижданията турска ваксина срещу коронавируса ще може да влезе в широка употреба от април нататък. Министърът добави, че освен това Турция води разговори с фирмите по света, които най-рано ще могат да получат разрешително за ваксините си.

Коджа каза, че турските здравни властите искат да пристъпят активно към ваксиниране на гражданите, като си поставят за цел този процес да започне най-рано през декември и януари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16044  Украйна ще вкара локдаун поради пандемията до месец Украйна ще вкара локдаун поради пандемията до месец  Началникът на РЗИ-София напуща поста си Началникът на РЗИ-София напуща поста си  България остава преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз България остава преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР