Трите общински болници в Смолянска област - Мадан, Девин и

...
Трите общински болници в Смолянска област - Мадан, Девин и
Коментари Харесай

Три общински болници в Смолянско без пътека за Covid-19

Трите общински болници в Смолянска област - Мадан, Девин и Златоград, остават без клинична пътека за лечение заразени с Covid-19.

По тази клинична пътека ще работи само областната болница.

Общинските болници могат да сключат договор по 104-та клинична пътека при положение, че имат договор с инфекционист.

До момента нито една от общинските болници не е подала в Касата документи за сключване на такъв договор. Те ще работят по 39-а клинична пътека за бронхопневмония, тъй като по-голямата част от пациентите с Covid са с бронхопневмония.

Областният управител Недялко Славов припомня, че в общинските болници се поемат леките и среднотежките случаи. Идеята е по този начин да не се натоварва областната, която е с най-висока натовареност.

" До момента личната ми преценка е, че общинските болници, редом с областната болница, се справят. Не считам, че е редно към момента или предвид заболеваемостта през изминалите месеци, да се натовари само областната болница, още повече, че на нея разчитаме и за тежки случаи при други заболявания ", обясни Славов пред БНР.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11894  Активните случаи COVID-19 в Монтанско са 24 Активните случаи COVID-19 в Монтанско са 24  Пореден ден без нови случаи на COVID-19 в Русе Пореден ден без нови случаи на COVID-19 в Русе  Индия - новият епицентър на ковид в света Индия - новият епицентър на ковид в света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР