Талибаните вече са установили контрол над почти цялата територия на

...
Талибаните вече са установили контрол над почти цялата територия на
Коментари Харесай

Вижте каква част от Афганистан владеят талибаните

Талибаните вече са установили контрол над почти цялата територия на Афганистан, включително и над столицата Кабул. Това става ясно от картата на De Re Militari.

В оранжево са районите със съпротива на правителствени сили, които имат все още имат контрол върху дузина селища в северната и източна част на страната.

В неделя талибанските бунтовници нахлуха от всички страни в столицата Кабул. Представител на талибаните каза, че скоро те ще обявят създаването на Ислямско емирство Афганистан. Така се казваше страната при управлението на талибаните през 1996 - 2001 година.

Твърде рано е да се каже как талибаните ще управляват в Афганистан, заяви техен лидер. " Ние искаме всички чуждестранни сили да напуснат страната, преди да започнем да преструктурираме управлението " в Афганистан, подчерта талибанският лидер. Той отбеляза, че бойците на движението в столицата Кабул са били предупредени да не плашат цивилните и да им позволят да се върнат към нормалното си ежедневие. " Войната в Афганистан приключи ", каза още говорител на талибаните.
De Re Militari  Вижте каква част от Афганистан владеят талибаните (КАРТА)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР