Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра

...
Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра
Коментари Харесай

Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен за даряване на кръвна плазма

Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен, за даряване на кръвна плазма за лечение на COVID-19. Помощта ще е в полза на болните в най-голямото здравно заведение в Габрово, а по желание на донора плазмата ще се използва за конкретен пациент, уточнява директорът на болницата д-р Минко Михов, предаде БТА.

В стационара в Габрово ще се извършват необходимите предварителни изследвания на желаещите да дарят плазма за лечение на болни с Коронавирус -19. Условието към дарителите е да се чувстват здрави и да са изминали не по-малко от 40 дни от положителният им PCR тест.

На подходящите да станат донори ще бъде записан конкретен час за процедурата и ще бъде осигурен транспорт до кръвния център в Плевен, който разполага с апаратура за изготвяне на реконвалесцентна плазма.

Друга възможност е желаещите да дарят кръв в Габрово. В последствие плазмата ще бъде изследвана и при наличие на достатъчно антитела - използвана за лечение на болни с Коронавирус -19.

Повече информация може да бъде предоставена в кръвния център в Габрово, на телефон: 0885 37 03 38, всеки работен ден от 08:00 до 16:00 часа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16669  Коронавирусът взе първата жертва от екипа на Александровска болница Коронавирусът взе първата жертва от екипа на Александровска болница  Община Тервел има намерение още веднъж да освободи търговци от наеми поради епидемията Община Тервел има намерение още веднъж да освободи търговци от наеми поради епидемията  Ангела Меркел: Без алкохол на публични места! Ангела Меркел: Без алкохол на публични места!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР