Съвместният изследователски център (СИЦ) на Европейската комисия публикува два нови

...
Съвместният изследователски център (СИЦ) на Европейската комисия публикува два нови
Коментари Харесай

Нови референтни материали за контрол на качеството на тестовете за антитела срещу COVID-19

Съвместният изследователски център (СИЦ) на Европейската комисия публикува два нови референтни материала, които бяха разработени като инструмент за контрол на качеството на тестовете за антитела срещу COVID-19.

Българският комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова заяви по този повод:

" Правилното функциониране на тестовете за антитела е особено важно в епидемиологичните проучвания, за да се опише разпространението на инфекцията и при изследванията на имунитета срещу COVID-19. Разработеният от СИЦ референтен материал е още един елемент от пъзела, който може да подкрепи тези усилия ", обясни Габриел.



Референтните материали помагат на лабораториите да проверяват дали използваните тестове за антитела функционират правилно. На практика, ако лабораториите могат да измерят антителата срещу COVID-19, налични в референтния материал, те могат също да измерят и антителата, образувани срещу вируса в човешката кръв.

Референтните материали също са първа стъпка за гарантирането, че резултатите, получени при различни видове тестове, са сравними. Те могат и да подпомогнат изследванията върху имунитета срещу вируса и за наблюдението на ефективността на експериментални ваксини.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16378  Унгария ще остави в действие рестриктивните мерки поради COVID-19 до 11 януари Унгария ще остави в действие рестриктивните мерки поради COVID-19 до 11 януари  Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19

Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19  Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19 Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР