Съветът на ЕС съобщи, че днес е променил за трети

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е променил за трети
Коментари Харесай

ЕС промени отново списъка с чужди държави, чиито граждани да бъдат допускани през границите

Съветът на ЕС съобщи, че днес е променил за трети път незадължителния списък на " сигурните " чужди държави, чиито граждани може да бъдат допускани през външните европейски граници.

От обновения списък отпада Мароко. Преди седмица от списъка бе заличен Алжир, а в средата на юли отпаднаха Черна гора и Сърбия.

В новия списък остават Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай.

Облекченията засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът засяга пътуванията до ЕС по несъществени поводи.

Пътници от държавите извън списъка се предвижда да бъдат допускани в ЕС, ако са граждани на страна от Общността или са от семейството на такъв гражданин, ако имат право на постоянно пребиваване в ЕС, ако работят в ключова област. Европейската комисия настоява да бъдат допускани и чужденци, които живеят на семейни начала с граждани на ЕС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11273
Облекченията за граждани на Китай зависят от реципрочност от страна на Пекин.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11273  Нови 151 случая на болест с ковид за денонощие в Гърция Нови 151 случая на болест с ковид за денонощие в Гърция  Германия приготвя ограничения за идващите от районите на Варна, Благоевград и Добрич Германия приготвя ограничения за идващите от районите на Варна, Благоевград и Добрич  Виктор Орбан: Мигрантите са като биологично оръжие Виктор Орбан: Мигрантите са като биологично оръжие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР