Страхът е нормална човешка реакция пред смъртта, но трябва да

...
Страхът е нормална човешка реакция пред смъртта, но трябва да
Коментари Харесай

Д-р Константинов: Всеки човек срещу нас може да е носител на COVID-19 и да не знаем

Страхът е нормална човешка реакция пред смъртта, но трябва да бъдем разумни в условията на пандемия. Коронавирусът може да седи повече от месец в човешкото тяло. Тестовете се взимат от носоглътката, а той може да е в белия дроб - няма как да вземем проба от там. Една част от хората може да са асимптомни. Трябва да знаем, че всеки който стои срещу нас, може да е носител на вируса. Това заяви д-р Стефан Константинов  Стефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, бивш здравен министър и директор на УСБАЛ по онкологията в София, в ефира на Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7062
Той заяви, че хората трябва да се грижат за своето здраве. " Трябва да търсите помощ и да следите за здравето си. Също така, добави той, е много важно в затворени помещения да сме с маска, да дезинфекцираме ръцете си и повърхностите ".

Що се отнася до това как протича при децата, педиатър д-р Малина Станчева, уточни, че най-честите симптоми са: хрема, кашлица, гадене, повръщане, отпадналост, главоболие, може да има и температура от 38 до 39 градуса. Родителите на деца с астма трябва да са много внимателни, подчерта още тя.

Ананиев: Няма измислени нови мерки за защита на лекарите

Константинов съветва да се обадим преди да отидем на контролни прегледи, за да се избегне едно струпване на хора. Що се отнася до трите дни престои за прегледи, той бе категоричен, че ще се положат максимални усилия, за да бъде престоя на пациентите кратък. " Броят на болните намалява ", каза още той.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7062  Отварят заведенията, позволяват спортове и визити на басейни Отварят заведенията, позволяват спортове и визити на басейни  Парижкото летище Орли може да остане затворено до есента Парижкото летище Орли може да остане затворено до есента  До средата на май работещите в Сърбия всеобщо ще се върнат в предприятията До средата на май работещите в Сърбия всеобщо ще се върнат в предприятията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР