Страните членки на Европейския съюз могат да дадат на съд

...
Страните членки на Европейския съюз могат да дадат на съд
Коментари Харесай

ЕС може да съди АстраЗенека за нарушаване на договорите за доставки

Страните членки на Европейския съюз могат да дадат на съд " АстраЗенека " (AstraZeneca) за нарушаване на договорите за доставки, ако не бъде спазен графикът за ваксините срещу COVID-19, предупреди латвийският външен министър Едгарс Ринкевичс.

Според него, държавите трябва да предприемат координирани правни действия в тази насока. Компанията заяви миналата седмица, че ще съкрати с 60 на сто доставките си за ЕС, предаде БНР.

" Трябва да осигурим необходимите количества ваксини и няма да спрем, докато не постигнем тази цел ", увери говорителят на Еврокомисията Стефан де Кеерсмаакер. Той не потвърди, но и не отхвърли съмненията, че от заводи на " АстраЗенека " в ЕС са били изнесени произведени там ваксини за трети страни.

Утре предстои нов разговор между Комисията и дружеството, след като вчера две срещи не се оказаха достатъчни за изясняване на причините за липсващите количества.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18888  Близо 200 задържани в Нидерландия след снощните безредици против полицейския час Близо 200 задържани в Нидерландия след снощните безредици против полицейския час  Близо половината от педагогическия личен състав в област Благоевград към този момент е тестван с антигенни проби Близо половината от педагогическия личен състав в област Благоевград към този момент е тестван с антигенни проби  СЗО с рекомендации за имунизацията на „ Модерна “ СЗО с рекомендации за имунизацията на „ Модерна “
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР