Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) публикува на сайта си протокол

...
Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) публикува на сайта си протокол
Коментари Харесай

Столичната РЗИ разпространи протокола, който всеки заразен с COVID-19 задължително трябва да спазва

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) публикува на сайта си протокол за поведение на гражданите при положителен резултат от PCR тест за COVID-19.

Става въпрос за шест стъпки, които лицето следва да предприеме, след като разбере, че има установен коронавирус. Лице с положителен резултат за COVID-19 незабавно се изолира и се поставя под домашна карантина за 14 дни. Изолират се и се поставят под домашна карантина за 10 дни лицата, контактни от първи ред - осъществили незащитен контакт със заразеното лице на разстояние по-малко от 2 метра и за повече от 15 минути или без носене на защитна маска за лице:



- два дни преди появата на оплаквания или

- два дни преди вземането на проба за изследване по метода PCR при безсимптомно носителство

- след изтичане на карантината не се извършва контролно изследване.

- медицинското наблюдение се извършва от общопрактикуващия лекар

- личният лекар оказва методична помощ на всички лица от пациентската си листа по мерките, които следва да се спазват

- продължително проветряване, влажно почистване и дезинфекция на повърхностите, помещения и предмети от първа необходимост, лични предпазни средства, спазване на домашната изолация.

- общопрактикуващия лекар извършва лечение и оказва съдействие за хоспитализация в случай на нужда, чрез екипите на центъра за спешна помощ и Координационния център за Коронавирус.




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14955  Полша ще имунизира против COVID-19 хора от високорискови групи Полша ще имунизира против COVID-19 хора от високорискови групи  Потенциалната ваксина е ефикасна против варианта на новия Коронавирус от норките Потенциалната ваксина е ефикасна против варианта на новия Коронавирус от норките  Здравко Димитров благодари на премиера за финансовата помощ за опазването на здравето Здравко Димитров благодари на премиера за финансовата помощ за опазването на здравето
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР