Смешно е да се казва, че може да има чиста

...
Смешно е да се казва, че може да има чиста
Коментари Харесай

Проф. Начев: COVID-19 прави микротромби

Смешно е да се казва, че може да има чиста от COVID-19 болница. Това каза директорът на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев пред Нова Телевизия.

По думите му планът ИСУЛ да стане чиста от коронавируса болница е илюзия.

„ Не може да има чиста болница по простата причина, че идва пациент – правите му PCR тест и той е отрицателен. На третия ден той проявява симптоматиката на коронавируса, защото се позитивира на третия ден. Той е бил в инкубационна фаза, когато не е позитивиран. Тоест PCR тестът е бил отрицателен, но пациентът е носил вируса “, обясни той.



По думите му почти всички болници в България не са строени с мисълта за разделяне на потоци и това трябва да се реализира по изкуствен начин.

" Не може да има 100 % сигурност, каквито и мерки да се вземат, но може да се сведе до минимум рискът от инфектиране с COVID-19. Гаранция на 100 % обаче няма ", подчерта проф. Начев.

Според него най-високорисковите пациенти остават хората със сърдечно-съдови заболявания.

„ При нас основно идват хора със сърдечно-съдови заболявания, в Коронавирус отделението са болни със сърдечно-съдови, които имат и COVID-19. Вирусът директно засяга мускула на сърцето. И което е по-важно - води до образуване на микротромби в малките съдове, които хранят мускула на сърцето. Оттам идват и усложненията. Не сме спрели да лекуваме пациенти със сърдечно-съдови заболявания, които нямат Коронавирус “, уточни проф. Генчо Начев.

Директорът на УМБАЛ „ Света Екатерина “ посочи, че се прави и всички възможно да няма смесване потоците на болни и неположителни на инфекциозното заболяване.

„ Има операционна, отделена за пациенти, които са с коронавирус. Отделна инвазивна лаборатория за Коронавирус и други две, които са отделени да лекуват пациенти, които нямат Коронавирус. Няма смесване на потоците ", добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15484  Майката на 2-месечното бебе с COVID-19: Тиражират се лъжи без мое познание Майката на 2-месечното бебе с COVID-19: Тиражират се лъжи без мое познание  Рекорден брой инфектирани с ковид са приети в болница в лечебни заведения за денонощие в Ловешка област Рекорден брой инфектирани с ковид са приети в болница в лечебни заведения за денонощие в Ловешка област  Четири учебни заведения в област Враца минават на отдалечено образование от 23 ноември Четири учебни заведения в област Враца минават на отдалечено образование от 23 ноември
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР