Случаите на коронавирус в Индия надхвърлиха днес 50 000, съобщи

...
Случаите на коронавирус в Индия надхвърлиха днес 50 000, съобщи
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Индия надхвърлиха 50 000

Случаите на коронавирус в Индия надхвърлиха днес 50 000, съобщи индийското здравно министерство.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7418
Темпът на новите инфекции не показва признаци на отслабване въпреки въведената още преди няколко седмици строга карантина във втората по население страна в света, предаде Ройтерс. Индия съобщи днес за нови 3561 случая, с което общият брой на потвърдените инфекции става 52 952.

По този показател тя остава зад Китай, страната на произход на вируса, където общия брой на потвърдените случаи е над 82 000. Смъртните случаи в Индия нарастват с 89 до 1783, все още ниско равнище в сравнение със САЩ, Обединеното кралство и Италия.

Индия подготвя масово репатриране на хиляди свои граждани

Властите отдават ниската смъртност на решението на правителството да наложи всеобща карантина на 1,3-милиардното население още в началото на кризата. Те обаче отбелязват, че се наблюдава рязко повишение на случаите в гъстонаселените икономически средища Мумбай, Делхи и Ахмедабад. Министърът на здравеопазването Харш Вардхан заяви на среща с представители на щатските здравни власти, че Махаращра, щатът, в който се намира Мумбай, е район, будещ особено безпокойство.

Той добави, че федералното правителство е готово да помага.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7418  Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война  Учени направиха пробив: откриха слабото място на ковид Учени направиха пробив: откриха слабото място на ковид  Петима от инфектираните с COVID-19 в област Велико Търново са излекувани Петима от инфектираните с COVID-19 в област Велико Търново са излекувани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР