„Служителите на ВиК-Бургас спряха питейната вода на 10 семейства днес

...
„Служителите на ВиК-Бургас спряха питейната вода на 10 семейства днес
Коментари Харесай

Екшън в бургаски квартал! Жена се хвърли да спира багер с тялото си

„ Служителите на ВиК-Бургас спряха питейната вода на 10 семейства днес преди обед. Недоволстваме, защото ние проблем в общия водомер нямаме. Инкасаторката има ключ за входа, водомерът се намира на сухо и подходящо място в кооперацията “, алармират от ул. „ Карлово” 3 в жк. „ Лазур”, за чийто бунт разказахме вчера.

Органите на реда също са на крак от сутринта, след като сагата с преместването на общия им водомер снощи продължи до 20 часа. Една бургазлийка дори седна на земята, за да им попречи, допълват още свидетели.

В искане, входирано в Районния съд на Бургас, собственикът на имот от ул. " Карлово " №3, моли за спиране на незаконните действия по прекратяване на водоснабдяването към груповата жилищна сграда.

„ В Наредба 4 от 2005 г., на която се позовават в предписанието си служителите на ВиК, ясно е записано, че тя се прилага за сгради, които ще се строят 3 месеца след обнародването в държавен вестник. Нашият случай е заварено положение. Груповата жилищна сграда е въведена в експлоатация с Протокол от приемната комисия по тогава действащото законодателство “, посочва в искането си Иван Щерев и призовава прокуратурата да се задейства.

Спорът, който е твърде нетрадиционен, е заради позиционирането на общия водомер във въпросната сграда. Според ВиК той трябва да е поставен на общодостъпно място, а в случая не е и се налага да бъде изкопана водомерна шахта в пространството, вън, около кооперацията, за спокоен достъп на инкасаторите. Според живеещите там, обаче това е пълен абсурд, тъй като пред кооперацията ползвали мястото за паркинг, пък и самото прокопаване трябвало да е за тяхна сметка.

От пресцентъра на ВиК обясниха, че мястото на водомера на всички сгради на ул. " Карлово " в жк. " Лазур " не отговаря на изискванията на Наредба №4. И няма тенденциозност.

„ Пратено е предписание още на 27.07.2018 г.. Минали са 3 месеца, трябвало е да вземат мерки. Водомерът на сграда №3 е на 9,4 м от тръбопровода, а по закон трябва да е 3 м. Спазваме закона, не искаме да спорим с гражданите. Преместването се прави с цел по-малко аварии “, обясниха още от ВиК.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР