След дни на упорити слухове най-накрая беше обявено официално: „Майкъл

...
След дни на упорити слухове най-накрая беше обявено официално: „Майкъл
Коментари Харесай

Колосална сделка в модните среди: „Версаче“ се продаде за 2 млрд. долара

След дни на упорити слухове най-накрая беше обявено официално: „ Майкъл Корс Холдингс Лимитид “ е купил прочутата модна марка „ Версаче “, основана от покойния Джани Версаче и управлявана в момента от сестра му Донатела. Сумата на сделката е 2,12 млрд. долара, съобщава „ Вог “.

„ Майкъл Корс Холдингс “ ще се преименува на „ Капри Холдингс Лимитид “ след промяната.

„ Това е много вълнуващ момент за „ Версаче “, заяви Донатела в свое изявление. „ Минаха повече от 20 години, откакто поех компанията с брат ми Санто и дъщеря му Алегра. Горда съм, че „ Версаче “ остава много силно и в модната и в съвременната култура. „ Версаче “ не е само синоним на своя знаков и уникален стил, но и е неповторима с приемането на разнообразието, както и с подкрепата към хората, които изразяват себе си. Санто, Алегра и аз признаваме, че тази следваща стъпка ще помогне на „ Версаче “ да достигне пълния си потенциал “, посочи тя.

Семейство Версаче ще запази водещата си роля в компанията. Донатела ще запази позицията си на водещ дизайнер, докато се занимава с медийни и търговски начинания. Изпълнителният директор на „ Версаче “ Джонатан Акройд ще продължи да ръководи мениджърския екип.

Джонатан Айдъл, изпълнителен директор и президент на „ Капри Холдингс Лимитид “, заяви: „ Уникалният стил на Донатела е в сърцето на дизайнерската естетика на „ Версаче “. Тя ще продължи да води творческата визия на компанията. Развълнуван съм, че имам възможността да работя с Донатела в новата глава от растежа на „ Версаче “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР