С искане за справедливо наказание на 49-годишния пиян шофьор, който

...
С искане за справедливо наказание на 49-годишния пиян шофьор, който
Коментари Харесай

Бунт с чадъри в Търговище заради катастрофата с пияния съдебен гард, бил връзкар и щял да отърве наказанието

С искане за справедливо наказание на 49-годишния пиян шофьор, който в петък блъсна момче и момиче с мотор. Хората се опасяват, че виновникът, който е служител на " Съдебна охрана " и брат на бившия шеф на местната Областна дирекция на МВР, ще се измъкне и случаят ще бъде потулен.
Протестът бе под мотото " Стига с тези чадъри ", а протестиращите сложиха чадъри и каски на стълбите пред входа на Съдебната палата.
" Той е вечно пиян, вечно дрогиран , постоянно прави такива нарушения и никога не е наказван, защото брат му беше шеф на полицията. Страх ни е да не се покрият неща, свързани със следствието ", обясни пред bTV бащата на момчето.
" Настояваме за справедливост. Искаме един обективен процес, който да се проведе. Искаме законите да се спазват. Имаме съмнения, че всичко ще се прикрие. Състоянието на сина ми е стабилно, но момичето е с по-сериозни травми. Тя претърпя първата операция. Има възможност да има последствия. Всичко щеше да бъде потулено, ако не бяхме дали гласност и не се бяхме организирали във Фейсбук. Не ни е страх! ", коментира и майката на момчето.
Протестиращите хвърляха стотинки пред вратата на Съдебната палата, а един от демонстрантите счупи стъкло на входната врата.
Междувременно от Районната прокуратура в Търговище съобщиха, че служителят на " Съдебна охрана " е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения.
Катастрофата е станала в петък, 2 ноември, около 14,15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно Валентин П. решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка. Следва сблъсък с мотор, с който пътуват момче на 16,5 години и 18-годишно момиче. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил.
Служителят на " Съдебна охрана " не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Пробата с дрегер е показала наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.
Двамата младежи са откарани в болница. По-тежко пострадало е момичето, което е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция.
Срещу Валентин П. е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. Ако бъде признат за виновен, предвиденото наказание в закона е лишаване от свобода от 1 до 6 години.
Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище. Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ спрямо обвиняемия служител на " Съдебна охрана ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР