Сингапурски учени предупредиха, че вирусът може да представлява по-голяма заплаха

...
Сингапурски учени предупредиха, че вирусът може да представлява по-голяма заплаха
Коментари Харесай

Учени предупредиха: Има опасност от предаването на COVID-19 от диви животни към хората

Сингапурски учени предупредиха, че вирусът може да представлява по-голяма заплаха в случаите, когато се предава от диви животни към хора, предава ТАСС.

Агенцията цитира становището на професор Ван Линф от Националния университет в Сингапур, предаде БТА.

Ученият подчерта, че когато става дума за заразени животни, живущи в плен, тогава не е налице най-лошият сценарий, тъй като властите могат да контролират ситуацията. Но когато вирусът се предава чрез животни, обитаващи дивата природа, той се връща към човека но в мутирал вариант и това е много опасно.

" Тогава можем да се сблъскаме с вирусите SARS-CoV-3,4,5, и трябва сериозно да се замислим над този проблем ", изтъква професорът.



" Въпреки че установихме вируса SARS-CoV-2 при животни, сходен патоген има при прилепите и панголините в естествената им среда на обитание ", отбелязва проф.Ван Линф.

Сета беше потвърдено обратното предаване на коронавируса от човека към животни, след които кучета, котки, тигри, лъвове и норки. По неговите думи в това се крие една от най-опасните характеристики на SARS-CoV-2.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14938  Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването смяна на часовете за извършване на покупки на възрастните хора Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването смяна на часовете за извършване на покупки на възрастните хора  Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19 Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19  Йоркширския изкормвач умря от COVID-19 Йоркширския изкормвач умря от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР