Симптомите, които хората, преболедували коронавирус, описват стават все повече. От

...
Симптомите, които хората, преболедували коронавирус, описват стават все повече. От
Коментари Харесай

Жена с COVID-19 от София описа много странен симптом на вируса

Симптомите, които хората, преболедували коронавирус, описват стават все повече. От публикации в различни групи във Фейсбук става ясно, че най-честите са загубата на обоняние и вкус - поне 80% от българите ги описват.

Има и такива, които са го изкарали без никаква кашлица, но пък са получили ужасяващ конюктивит. Трети пък разказват, че все едно някой им е изсипал пясък в гърлото, толкова неприятно и дразнещо било усещането.

Покрай загубата на вкус и мирис някои хора разказват за много странни преживявания. Те описват, че през 8-9 ден от началото на заболяването са започнали да усещат метално - сладък вкус в устата си.

" Имам много неприятен, метален вкус в устата си. При това вкуса на храните въобще не усещам, само нещо метално - сладникаво, отвратително е ", разказва столичанка, която в момента се бори със заболяването.

Други пък разказват за фантомни миризми. Повечето описват усещане като от изгоряла гума.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16855  17 лекари пипнаха COVID-19 за седмица в Добричко 17 лекари пипнаха COVID-19 за седмица в Добричко  Шестнайсет души са дарили кръвна плазма от началото на декември в Сливен Шестнайсет души са дарили кръвна плазма от началото на декември в Сливен  Тринайсет доброволци са дарили кръвна плазма в Шумен Тринайсет доброволци са дарили кръвна плазма в Шумен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР