Силвио Берлускони ще се кандидатира на изборите за Европейски парламент

...
Силвио Берлускони ще се кандидатира на изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Берлускони ще се кандидатира на изборите за Европейски парламент

Силвио Берлускони ще се кандидатира на изборите за Европейски парламент през месец май. Вечният оцеляващ в италианската политика през последния четвърт век обяви намеренията си в Сардиния, на проява на своята дясна партия " Форца Италия " за местни избори в неделя.
На почтената ми възраст, воден от чувство за отговорност, реших да отида в Европа, където липсва задълбочено мислене за бъдещето на света, заяви 82-годишният бивш италиански премиер. Той изрази тревога, че Китай е на път да измести Евросъюза на световната сцена.

Силвио Берлускони: С моите познания, опит и способност да убеждавам, мисля, че мога да изиграя важна роля. Да накарам нашите европейски съграждани да разберат, че рискуваме да се отдалечим от западните ценности и да бъдем доминирани от Китайската империя, чиито убеждения и ценности са обратни на нашите.
Медийният магнат не можа да участва лично в парламентарните избори през март заради вече изтекла забрана във връзка с присъда за данъчни измами. На вота миналата година той беше засенчен като лидер на италианската десница от тогавашния си съюзник Матео Салвини от крайнодясната " Лига ".
Салвини впоследствие състави правителство с антисистемното движение " Пет звезди ". Това обаче не обезкуражи Берлускони, който претърпя операция на сърцето през 2017 г. и все е подсъдим в процеси за подкупване на свидетели след фриволни " буги-буги " нощи. Сега милиардерът иска реванш, въпреки че Лигата на Салвини има над 30% в сондажите, докато " Форца Италия " падна под 10 на сто.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР