Серумният институт в Индия е пристъпил към производството на първата

...
Серумният институт в Индия е пристъпил към производството на първата
Коментари Харесай

Индия започва производство на ваксина срещу COVID-19 на най-ниска цена

Серумният институт в Индия е пристъпил към производството на първата партида експериментална ваксина " Ковишийлд " срещу новия коронавирус, разработена от Оксфордския университет и австрийската компания " АстраЗенека ", съобщава в. " Индиън експрес ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10889
Изданието уточнява, че производството на ваксината ще протича успоредно с провеждането на изпитания с 5 хиляди индийски доброволци. До края на годината институтът планира да пусне 3-4 милиона дози " Ковишийлд ".

Създателите на ваксина срещу COVID-19 в ЕС са готови да доставят над 60 милиона дози тази година

В перспектива Индия може да се превърне в най-големия производител на тази перспективна и безопасна ваксина. Страната ще е в състояние да пусне на пазара годишно един милиард и повече дози от този медикамент, допълва БТА.

Фармацевтични компании, подкрепени от САЩ, започват производство на ваксина срещу COVID-19

По думите на директора на серумния институт Адар Пунавала индийските производители ще се стремят да направят ваксината достъпна на най-ниска цена, като целта е тя да бъде предлагана и на бедните страни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10889  Още една инфектирана жена с ковид в дома за възрастни хора в Русе Още една инфектирана жена с ковид в дома за възрастни хора в Русе  СЗО: Настоящата пандемия е най-тежкото изключително състояние в здравно отношение СЗО: Настоящата пандемия е най-тежкото изключително състояние в здравно отношение  2434 са новите случаи на COVID-19 в Иран 2434 са новите случаи на COVID-19 в Иран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР