Семейства и близки на починали на новия коронавирус внесоха 50

...
Семейства и близки на починали на новия коронавирус внесоха 50
Коментари Харесай

Близки на починали от COVID-19 италианци съдят държавата

Семейства и близки на починали на новия коронавирус внесоха 50 жалби в прокуратурата на град Бергамо в област Ломбардия, който стана епицентър на епидемията, взела над 34 000 жертви в Италия, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9121
Това е първата подобна съдебна процедура в страната.

В Италия роднините на жертвите на COVID-19: Искаме справедливост, а не отмъщение

Придружени от адвокатите си, членове на Комитета " Истина и справедливост за жертвите на COVID-19 ", който е създаден във Фейсбук и наброява 55 000 членове, връчиха 50 жалби в службата на прокурора на Бергамо.

" Не искаме отмъщение, искаме справедливост ", обясни един от основателите на тази група във Фейсбук, 31-годишният Стефано Фуско, чийто дядо почина през март.

Жалбите бяха подадени в Бергамо, защото " този град е символът на трагедията, която удари страната ни ", каза Фуско.

В жалбите се описват индивидуално преживените драми от всяко от семействата - липса на информация, неадекватно лечение и др. Те ще бъдат разгледани от прокуратурата и след това прокурорът ще прецени дали да повдига обвинения и какви да са те.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9121  Трите учителки се пошегували, че са били в Сърница Трите учителки се пошегували, че са били в Сърница  196 нови случая на ковид в Румъния 196 нови случая на ковид в Румъния  Имунитетът на дамите реагира по-активно на COVID-19 Имунитетът на дамите реагира по-активно на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР