Сега скачаме с над 50-70% нагоре по отношение на смъртността

...
Сега скачаме с над 50-70% нагоре по отношение на смъртността
Коментари Харесай

Математикът Петър Велков с предупреждение за нарастване на смъртността у нас

Сега скачаме с над 50-70% нагоре по отношение на смъртността на населението. На милион население се нареждаме на първо място по смъртност. Според статистиката почине човек от COVID-19 е най-вероятно това да се случи в България. Това каза математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

Във всички държави, където има затваряне, до 14-28 дни има намаляване на хоспитализацията и по-късно се отчита и по-малък брой на починалите, каза той.

И подчерта, че митът, че в Швеция няма мерки не е факт. Изтъкна, че там самосъзнанието е друго и макар да няма локдауни хората ходят с маски и ограничават контактите си.

" Много е важно тези мерки, които бяха предложени, да се вземат. Ефектът ще го видим от 14 до 28 дни. Смъртността ще продължи да расте обаче ", предуреди Петър Велков.

" Хиляди животи бяха загубени, поне 50% от смъртните случаи можеше да бъдат спасени. Ние загубихме хиляди животи заради ненавременно взимане на мерките ", отбеляза той.

И още от това, което прогнозира математикът, е, че със сигурност през следващите дни ще се увеличи броят на смъртнтие случаи - поне с 50% за всяка следваща седмица. Ще стигнат най-вероятно 200, те и в мемента най-вероятно са над 200.

Петър Велков обърна внимание, че ако няма навременен локдаун с кратък период, ще изнемогнат всички системи, включително и икономиката. Той е съгласен обаче с мненията, че трябва да има подпомагане на държавата към хората, които ще останат без работа.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15647  88 новозаразени с ковид в Хасковско 88 новозаразени с ковид в Хасковско  Проф. Габровски: Задължително е да има по-строги ограничения Проф. Габровски: Задължително е да има по-строги ограничения  У нас тайните теории за COVID-19 не престават да са настоящи У нас тайните теории за COVID-19 не престават да са настоящи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР