Световната здравна организация призова за по-голяма солидарност по въпроса за

...
Световната здравна организация призова за по-голяма солидарност по въпроса за
Коментари Харесай

Шефът на СЗО призова страните да престанат с двустранните споразумения с фармацевтичните лаборатории

Световната здравна организация призова за по-голяма " солидарност по въпроса за ваксините " в борбата срещу коронавирусната пандемия и прикани богатите страни да престанат да сключват двустранни споразумения с фармацевтичните лаборатории, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

" Призовавам незабавно производителите да дадат приоритет на разпращането на ваксините посредством механизма Ковакс, създаден от СЗО и нейните партньори ", подчерта ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" И призовавам възможно най-бързо страните и производителите да престанат да сключват двустранни споразумения в ущърб на Ковакс ", добави той.

Шефът на СЗО също така призова страните, които са поръчали повече от необходимото ваксини, да ги дадат незабавно на Ковакс, който е готов да ги разпредели справедливо още от днес.

" Ваксиналният национализъм вреди на всички по света ", подчерта Гебрейесус. Той изрази съжаление, че много малко бедни страни са започнали да получават ваксини.
Призивът беше отправен в момент, в който ЕС, подложен на критики за бавното начално на кампанията за ваксиниране, удвои тази седмица предварителните поръчки за ваксината срещу коронавируса на Пфайзер/Бионтех.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18048  Англия означи рекорден еднодневен брой умряли от COVID-19 Англия означи рекорден еднодневен брой умряли от COVID-19  Директор в „ Модерна “: Ваксината ни е ефикасна и при най-рисковите групи Директор в „ Модерна “: Ваксината ни е ефикасна и при най-рисковите групи  Намаляват случаите на COVID-19 в Истанбул, Измир, Анкара и Бурса Намаляват случаите на COVID-19 в Истанбул, Измир, Анкара и Бурса
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР