Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от ускореното разпространение на

...
Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от ускореното разпространение на
Коментари Харесай

СЗО изрази тревога от ускоряването на епидемията от коронавируса в Африка

Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от ускореното разпространение на епидемията от Ковид-19 на африканския континент, който досега беше относително пощаден, предадоха Франс прес и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10619
Макар случаите в някои страни все още да са малко, темпът, с който расте броят на заболелите, през последната седмица беше много висок, заяви на пресконференция водещият експерт на СЗО за извънредни ситуации Майк Райън. Той каза, че в Намибия увеличението е с 69 на сто, в Ботсвана - с 66 на сто, с 57 на сто в Замбия и с 50 на сто в Мадагаскар. " В момента съм много обезпокоен, че започваме да наблюдаваме ускоряване на болестта в Африка, и трябва да приемем това много сериозно ", подчерта той. Много от тези страни се намират в нестабилно състояние или траен конфликт, допълни Райън, предава БТА.

С над 360 000 случая на Ковид-19 и над 5000 жертви Република Южна Африка беше най-тежко засегнатата страна в Африка. Райън обаче посочи, че увеличението от около 30 на сто в Южна Африка миналата седмица е било много голямо като абсолютни стойности, но по-бавно отколкото в други страни в региона. Първоначално коронавирусът засегна по-богатите общности в Южна Африка, но вече се е установил в по-бедните и провинциални райони, добави експертът.

" За съжаление Южна Африка може да е предвестник " на това, което предстои в останалата част на континента, подчерта Райън.

По днешни данни на АФП от официални източници в Африка до момента са регистрирани над 15 160 смъртни случая, свързани с коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10619  Испания вкарва нови ограничавания поради увеличението на случаите на болест с ковид Испания вкарва нови ограничавания поради увеличението на случаите на болест с ковид  Още двама пациенти с COVID-19 са умряли в болничното заведение в Добрич Още двама пациенти с COVID-19 са умряли в болничното заведение в Добрич  Правителството ще заседава онлайн поради Covid-19 в Министерски съвет Правителството ще заседава онлайн поради Covid-19 в Министерски съвет
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР