Руската ваксина Спутник V е дала положителен ефект при 91,6

...
Руската ваксина Спутник V е дала положителен ефект при 91,6
Коментари Харесай

Разкриха данни за Спутник V

Руската ваксина " Спутник V " е дала положителен ефект при 91,6 процента от хората, на които е била давана, предаде Лента.ру.

Медията от Москва е цитирала публикация в британското медицинско издание " Лансет ". " В третата (най-масовата фаза) на изследванията са взели участие почти 20 000 души на възраст над 18 години. Към края на тестовете 78 души са дали положителни проби за заразното заболяване. Двадесет от тях са имали тежки симптоми на болестта ", се е посочвало още в статията.

При пациентите на и над 60-годишна възраст " Спутник V " е дал положителен ефект от 91,8 на сто.

Руският президент Владимир Путин е обявил през август, че в страната му била разработена ваксината " Спутник V ". Досега обаче не са били разкривани данни за нейната ефективност.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19221  Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства  Дубай стартира имунизации с имунизацията на Оксфорд/Астра Зенека Дубай стартира имунизации с имунизацията на Оксфорд/Астра Зенека  Над 100 милиона дози ваксини против COVID-19 са сложени към този момент по света Над 100 милиона дози ваксини против COVID-19 са сложени към този момент по света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР