Руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V осигурява имунитет срещу

...
Руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V осигурява имунитет срещу
Коментари Харесай

Руската ваксина Спутник V създава имунитет за повече от две години

Руската ваксина срещу новия коронавирус " Спутник V " осигурява имунитет срещу инфекцията за повече от две години, съобщи ТАСС, като цитира директора на руския Национален изследователски център по епидемиология и микробиология " Гамалея " Александър Гинцбург.

" Ваксината " Спутник V " ще дава имунитет за две и повече години, ще ни защитава. За колко време ще ни защитават ваксините, създадени на основата на РНК-вектор, не е известно на никого ", казва той в интервю за филма " Опасен вирус. Първа година " на руския тв канал " Русия-1 ".

Гинцбург каза, че все още има антитела срещу новия коронавирус, осем месеца, след като се е ваксинирал със " Спутник V ".

Ваксината " Епиваккорона " може да осигури имунитет срещу Ковид-19 минимум за половин година, заяви междувременно генералният директор на руския Държавен научен център по вирусология и биотехнологии " Вектор " Ринат Максютов в интервю за същия документален филм. Прогнозата е въз основа на данни от изпитанията на ваксината, разработена от " Вектор ", върху животни, допълва БТА.

Той каза също, че при повечето преболедували Ковид-19 имунитетът спада след шест до десет месеца.

" Никой не е защитен от повторно заразяване, дори и преболедувалите, които имат високи титри на специфични антитела при контакт със заразени с висока вирусна тежест. Никой не може ад изключи попадане на вирусни частици в организма на преболедувалите. При много преболедували може да се създаде пожизнен имунитет, при повечето прекарали болестта имунитетът се понижава след шест до максимум десет месеца ще е нужна допълнителна стимулация на имунитета ", смята той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17011  В Русия умрелите от COVID-19 надвишиха 50 000 В Русия умрелите от COVID-19 надвишиха 50 000  Панама се бори с епидемията, като подрежда мъжете и дамите да пазарят в разнообразни дни Панама се бори с епидемията, като подрежда мъжете и дамите да пазарят в разнообразни дни  Проф. Витанов: При два милиона имунизирани ще се усети резултат от имунизацията

Проф. Витанов: При два милиона имунизирани ще се усети резултат от имунизацията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР