Родителите на деца с онкологични, ревматологични заболявания и болестите на

...
Родителите на деца с онкологични, ревматологични заболявания и болестите на
Коментари Харесай

Педиатър даде отговор дали децата са по-заразни от възрастните

Родителите на деца с онкологични, ревматологични заболявания и болестите на съединителната система и бъбречни такива е препоръчително да ги оставят вкъщи и да обръщат повече внимание на здравословното им състояние. Това заяви в ефира на Нова телевизия педиатърът д-р Пламен Масларски.

Той добави, че към момента няма сигурни данни дали децата са по-заразни от възрастните хора и че в дихателните им пътища има по-високи нива на коронавирус.

„ Няма проведени изследвания на голяма група деца. В момента се прави проучвания на 6000 деца – контактни, неконтактни, с хронични и без хронични заболявания. Когато се обобщят резултатите, ще може да се каже”, коментира д-р Масларски.

„ Децата се заразяват по същия начин, както и възрастните. Но при тях протича много по-леко отколкото при възрастните”, категоричен бе педиатърът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11660  Рязък спад в новите случаи на ковид у нас Рязък спад в новите случаи на ковид у нас  Жертвите на ковид в Мексико надвишиха 60 000 души Жертвите на ковид в Мексико надвишиха 60 000 души  50 032 новозаразени с ковид в Бразилия 50 032 новозаразени с ковид в Бразилия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР