Рискът от заразяване с COVID-19 е основан на база поведението

...
Рискът от заразяване с COVID-19 е основан на база поведението
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев разкри дали българите имат имунна памет срещу COVID-19

Рискът от заразяване с COVID-19 е основан на база поведението на хората. Затова е важно да имаме физическо дистанциране и да носим маски, когато това не е възможно, за да пазим всички останали. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването " Още от деня " по БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11020
„ По-младите хора имат усещане за риск, което е много ниско. Редно е, обаче когато има някакво неблагополучие, да спрем и да се замислим. Ние като общество показахме, че мислим повече за нас самите, отколкото за другите. Трябва да мислим повече за общността “, подчерта лекарят.

Пулмолог обясни защо COVID-19 уби 33-годишния борец Николай Щерев

Д-р Симидчиев коментира и каква е вероятността да сме се срещали с вируса през 2008 г.

„ Това, че ръстът на зараза е по-бавен, показва, че сме се срещали подобен вирус. През 2008 г. е установено, че има подобен вирус при прилепи в България. Възможно е да сме създали клетъчен имунитет. Вероятно тази имунна памет предпазва от малко количество на вируса, предавано в малки групи от хора “, допусна пулмологът.

„ Противогрипната ваксината е полезна да се направи, защото ще елиминира един от играчите. Есента ще е предизвикателна за лекарите, с настъпването на многото вируси. От друга страна, ако спазваме мерките за предпазване, ще се предпазим и от другите вируси. Добре можем да управляваме превантивно заразата с миене на ръце “, каза д-р Александър Симидчиев.

„ Сега много по-добре се справяме с вируса, отколкото в началото. Препоръчвам хората да имат балансиран начин на живот, физическа активност и консумиране на плодове и зеленчуци. Не препоръчвам стимулиране на имунитета с медикаменти при здрави хора. В тази връзка приемането на витамин С не е желателно, защото COVID-19 причинява тромбози, а този витамин подпомага съсирването на кръвта “, обясни Симидчиев.

По думите му антителата след прекарването на вируса, не са единственият начин на защита, но е доказано, че при повторно заразяване, COVID-19 се изкарва по-леко, каза още лекарят.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11020  Съединени американски щати отпускат още 2,1 милиарда $ за създаването на ваксина против COVID-19 Съединени американски щати отпускат още 2,1 милиарда $ за създаването на ваксина против COVID-19  Сърбия отбелязва последователно понижаване на инфектираните с вируса Сърбия отбелязва последователно понижаване на инфектираните с вируса  COVID-19 и в Дома за остарели хора в Добрич COVID-19 и в Дома за остарели хора в Добрич
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР