Рековалесцентна плазма може да се дари в Националния център по

...
Рековалесцентна плазма може да се дари в Националния център по
Коментари Харесай

Стартира кампания за даряване на кръвна плазма за лечение на COVID-19

Рековалесцентна плазма може да се дари в Националния център по трансфузионна хематология. Това съобщиха от центъра, цитирани от БТА.

Даряването на рековалесцентна плазма може да помогне за лечението на пациенти с COVID-19.



Дарителите трябва да са на възраст между 18 и 55 г., да са минали не по-малко от 40 дни след положителния PCR тест; здравословното им състояние да не изисква прием на лекарства.

На място се снема подробна анамнеза и се правят изследвания за трансмисивни инфекции и за наличие на антитела срещу COVID-19. Процедурата по даряването на рековалесцентна плазма продължава около 40 мин. Извършва се с апарат за плазмофереза - кръвта преминава през машина, която отделя плазмата.

Манипулацията се осъществява чрез пункция на вената, както при кръводаряване, и не е болезнено. Всеки желаещ да бъде дарител може да получи допълнителна информация от Националния център по трансфузионна хематология.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13932  Нова заповед на РЗИ Ловеч вкарва още по-строги ограничения Нова заповед на РЗИ Ловеч вкарва още по-строги ограничения  Лавина от отвращение провокира пирът по време на чума в Сливен Лавина от отвращение провокира пирът по време на чума в Сливен  13 гръцки области са под опасност от затваряне 13 гръцки области са под опасност от затваряне
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР