Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич сключи договор за доставка

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич сключи договор за доставка
Коментари Харесай

РЗИ-Добрич сключи договор за доставка на фризер за ваксини

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич сключи договор за доставка и очаква да получи нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини срещу Covid-19, съобщиха от Областния координационен щаб. Подготвя се и разкриването на имунизационен кабинет в инспекцията.

В рамките на областния план за имунизации срещу коронавирусната инфекция е заявена доставката и на мобилен кабинет, в който ще се извършват манипулации в цялата област. В първия етап на областния план за имунизации ще бъдат ваксинирани заявилите желание лекари, медицински специалисти, стоматолози и фармацевти, посочват от щаба.

През изминалата седмица в Добричка област са регистрирани нови 319 заразени с коронавирусна инфекция. Под карантина като контактни
с вирусоносителите са поставени 338 души.

При проверка на Коледния пазар в Добрич инспекторите на РЗИ са установили, че край три от павилионите, предлагащи храни, са поставени маси и клиенти консумират на място. Установени са и продавачи без маски, информират от щаба. Направена е проверка и на фермерския пазар, където еднопосочното движение не е било урегулирано и не е била осигурена дистанция между щандовете. За нарушенията ще бъдат наложени административно-наказателни мерки, допълват от щаба.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17117  Общопрактикуващ доктор: Не се следи нова клинична картина при пациенти с COVID-19 Общопрактикуващ доктор: Не се следи нова клинична картина при пациенти с COVID-19  Болницата в Елхово предлага над 5000 лв. заплата на лекари за работа в коронавирус поделение Болницата в Елхово предлага над 5000 лв. заплата на лекари за работа в коронавирус поделение  Проф. Радка Аргирова: Тази разновидност не е нова, а циркулира от дълго време Проф. Радка Аргирова: Тази разновидност не е нова, а циркулира от дълго време
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР