Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти. Граничният пункт

...
Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти. Граничният пункт
Коментари Харесай

COVID-огнището в Ксанти се разраства, жителите обаче отказват тестове

Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти. Граничният пункт до Златоград ще остане затворен до премахване на карантината, а гръцките власти препоръчват да се избягва пътуване в района.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9449
Щабът за контрол на разпространението на вируса не може още да посочи време за овладяване на заразата в областта. До 25-ти юни под пълна карантина са няколко села в община Ехинос. За последната седмица там са регистрирани 73 случая на заразени. Починаха 4 души.

В селата с висок процент заразени въведоха пълна забрана за влизане и излизане от района, носенето на маски е задължително, а общински служители снабдяват хората с храна и лекарства.

Кметове и областният управител съобщават, че много от жителите на района отказват да дадат проби, информира БНР.

Предполага се, че причината за разпространение на вируса са религиозните обреди, които се извършвали по домовете без спазване на дистанция.

Властите препоръчват да се избягва движение в близост до огнището на заразата и да се спазват стриктно всички санитарни предписания в област Ксанти.

Ново огнище на заразени с COVID-19 в Гърция, близо до границата с България

Отменя се отварянето на граничния пункт до Златоград, което беше обявено за утре, до овладяване на ситуацията и премахване на карантината, информира БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9449  Дезинфекцират самолетите след всеки полет Дезинфекцират самолетите след всеки полет  89 са новите случаи на COVID-19 у нас, 3-има души са умряли 89 са новите случаи на COVID-19 у нас, 3-има души са умряли  СЗО престава да тества хидроксихлорокин СЗО престава да тества хидроксихлорокин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР