Работещите в здравеопазването във Великобритания са изложени на седем пъти

...
Работещите в здравеопазването във Великобритания са изложени на седем пъти
Коментари Харесай

Рискът от тежко заболяване от COVID-19 е седем пъти по-висок за здравните работници

Работещите в здравеопазването във Великобритания са изложени на седем пъти по-висок риск от тежко заболяване от COVID-19 в сравнение с работещите в други сектори, не на първа линия, установи изследване, цитирано от ДПА.

Резултатите бяха публикувани в сп. " Трудова медицина и медицина на околната среда ". Изследването е направено въз основа на данни от карантината, наложена във Великобритания при първата вълна на пандемията в Европа от март до май.

Според изследването " професионалното излагане " на вируса " е повод за сериозни тревоги сред работещите на първа линия, особено за работещите в здравните грижи ". Дефектните защитни облекла също допринасят за уязвимостта на лекарите и медицинските служители, се посочва в изследването, проведено от учени от университета на Глазгоу, университета Сиракюз в САЩ и университета на Лимерик, Ирландия.

Те установили също, че " заетите в социалните грижи и транспорта са два пъти по-рискови " за развитие на тежки форми на COVID-19 в сравнение с работещите не на първа линия. Доказателство за това са високите нива на заразяване и броят смъртни случаи сред неквалифицираните работници в социалните дейности, транспорта, търговията и хранителната индустрия.

Международният съвет на медицинските сестри съобщи през септември, че повече от 1000 медицински сестри от 44 страни, за които има данни, са починали, като нивата на заразяване сред здравните работници са средно около десет на сто от общия брой инфекции по света.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16496  Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията  Ето какво направиха в дом за възрастни в Свищов поради взрив на COVID-19 Ето какво направиха в дом за възрастни в Свищов поради взрив на COVID-19  Секторът за даряване на кръвна плазма в РЦТХ-Плевен работи Секторът за даряване на кръвна плазма в РЦТХ-Плевен работи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР