Пътната карта към нормализацията е готова, пише в заглавие днес

...
Пътната карта към нормализацията е готова, пише в заглавие днес
Коментари Харесай

Ердоган: Ще стиснем още малко зъби, ще дойдат добри дни

" Пътната карта към нормализацията е готова ", пише в заглавие днес турският в. " Дирилиш постасъ ", цитира БТА. Картата е изготвена по указания на президента Реджеп Тайип Ердоган и взима предвид препоръките на Научния съвет за борба срещу разпространението на коронавируса. Целта е постепенно премахване на ограниченията, налагани от 11 март с цел да се пресече инфекцията от коронавирус в страната.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6626
Вестникът посочва, че представянето на Турция в борбата срещу Ковид-19 се отчита като положително, а взетите мерки дават резултат. Поради тази причина се обмисля поетапно вдигане на ограниченията, но първото условие ще бъде пет дни без нови случаи, разкрива изданието.

В окръзите, където няма новорегистрирани за последните пет дни, ще бъде прилагано " приоритетно " либерализиране, пише вестникът. В Истанбул същевременно затегнатият контрол ще продължи. Забраните няма да бъдат премахнати едновременно във всичките 81 окръга на страната, а ще бъде наблюдаван процес. Мерките ще бъдат облекчавани след доклади, които ще бъдат изготвяни по места от специални екипи от здравни експерти в кварталите. Кинопрожекциите и сватбените тържества обаче ще останат неразрешени, а за междуградските пътувания решение ще бъде взето след отминаването на Рамазан байрама на 23-26 май.

" Ще стиснем зъби още малко " - този цитат от изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган извеждат в заглавие днес вестниците " Акшам " и " Йени шафак ". " Акшам " отбелязва, че изказването на Ердоган има характера на послание, че мерките ще продължат още известно време. Президентът заяви, че графикът на процеса на нормализация ще бъде огласен, когато дойде моментът.

" Ще стиснем още малко зъби, ще дойдат добри дни ", заяви президентът, като помоли гражданите за още малко търпение.

По думите на Ердоган промяната в световен мащаб е голяма възможност за Турция.

" С вдигането поетапно на мерките срещу епидемията според определения от нас график отново бързо ще се завъртят зъбните колела на производството в нашата страна и касите ще започнат да се пълнят ", посочи президентът, цитиран от " Йени шафак ".
Ердоган, който говори на заседание на Централния управителен комитет на своята Партия на справедливостта и развитието, посочи, че добре съзнава затрудненията на фирмите, които е трябвало да прекъснат дейността си, както и на работещите.

" Знаем обаче, че ако не направим жертви и ако не оставим зад гърба си тази епидемия едновременно с другите страни, ще преживеем тежки загуби ", изтъкна той. " Поднасям благодарност от свое собствено име и от името на партията си на всеки един от 83-те милиона наши граждани, които близо месец и половина спазват мерките в този труден период и проявяват твърдост ", каза още държавният глава.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6626  Еърбъс излезе на загуба от близо половин милиард евро за първото тримесечие Еърбъс излезе на загуба от близо половин милиард евро за първото тримесечие  Нигяр Джафер: Пандемията разкрива съществени проблеми

Нигяр Джафер: Пандемията разкрива съществени проблеми  Чехия удължи до 17 май изключителното състояние Чехия удължи до 17 май изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР