Първокласници от две паралелки в СУ Васил Левски в Русе

...
Първокласници от две паралелки в СУ Васил Левски в Русе
Коментари Харесай

Карантинираха първокласници от две паралелки в Русе

Първокласници от две паралелки в СУ " Васил Левски " в Русе са под карантина, тъй като учителка е дала положителен резултат за COVID-19. Това съобщиха от Областния оперативен щаб и от Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град, предаде БТА.

Началникът на РУО Росица Георгиева коментира, че първокласниците в продължение на 14 дни ще учат дистанционно.

На въпрос дали това ще окаже влияние на обучението им, тя коментира, че учениците в момента усвояват изписване на елементите на буквите.

" Има компенсаторни механизми, както и допълнително обучение по български език и литература. Колегите ще направят възможното, за да наваксат пропуските, които могат да се появят по време на дистанционното обучение ", обясни Георгиева.

От Областния оперативен щаб информират, че през последното денонощие ученик и още един учител в Русе са диагностицирани с коронавирус.

Става дума за седмокласник в частното училище " Леонардо да Винчи ". Установени са 11 контактни ученици на момчето, които ще бъдат под 14-дневна домашна карантина.

С положителен PCR тест за инфекцията е и учителка, преподавала във втори и трети клас на гимназията по европейски езици в града. Епидемичните проучвания продължават, като под карантина са 43 ученици.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13185  15 пациенти с ковид се лекуват в плевенската болница 15 пациенти с ковид се лекуват в плевенската болница " Д-р Георги Странски "  Европейски Съюз предлага ясни общи ограничения за противопоставяне на разрастването на пандемията Европейски Съюз предлага ясни общи ограничения за противопоставяне на разрастването на пандемията  16-годишно момче е измежду инфектираните с Коронавирус в Пернишко 16-годишно момче е измежду инфектираните с Коронавирус в Пернишко
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР