Първите имунизирани в Смолян - утре, ще бъдат петима медици

...
Първите имунизирани в Смолян - утре, ще бъдат петима медици
Коментари Харесай

Петима медици ще бъдат първите имунизирани в Смолян

Първите имунизирани в Смолян - утре, ще бъдат петима медици от ЦСМП, съобщиха от РЗИ.

В Инспекцията са получени първите 25 дози ваксина производство на Пфайзер-Байонтех. Екип на РЗИ е транспортирал ваксината от Пловдив с полицейски екскорт при спазване на хладилната верига.

На 29 декември ще бъдат имунизирани 10 медици от специализираните имунизационни кабинети в областния град, уточняват от Инспекцията.

В първата фаза от имунизацията ще се ваксинират по желание работещи в лечебни и здравни заведения в областта, след преглед от лекар и подписано информирано съгласие. От РЗИ уточняват, че имунизираните ще получат карта за направена първа доза на ваксината и дата за поставяне на втората.


През януари се очаква да пристигне следващата доставка на ваксината.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17408  Ето каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19 Ето каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19  Eто каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19

Eто каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19  Шефът на БЛС сложи началото на имунизацията в Пловдив Шефът на БЛС сложи началото на имунизацията в Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР