Първата пратка от 3 милиона дози от експерименталната ваксина срещу

...
Първата пратка от 3 милиона дози от експерименталната ваксина срещу
Коментари Харесай

Турция очаква първите китайски ваксини срещу коронавируса

Първата пратка от 3 милиона дози от експерименталната ваксина срещу новия коронавирус, разработен от китайската Синовак, се очаква да пристигне в Турция през следващата седмица, съобщи " Хюриет дейли нюз ".

Турция вече подписа споразумение за доставка на до 50 милиона дози от китайската ваксина, посочва БТА.

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа каза в интервю за " Хюриет " тази седмица, че доставката се очаква в " следващите няколко дни ".

Китайската ваксина ще пристигне в Турция най-късно на 24 декември, написа Мухаррем Саръкая, колумнист в ежедневника " Хабертюрк ", като се позовава на неназовани източници.



Кампанията за ваксиниране в Турция най-вероятно ще започне в края на декември или през първата седмица на януари, каза Коджа в интервюто си.

Той освен това даде са се разбере, че текат преговори за увеличаване на количествата от ваксините, които ще бъдат доставени на Турция, и страната търси алтернативни доставчици на ваксини.

Ваксинационната програма няма да включва бременни жени, лица под 18 години и тези, които са се възстановили от вируса през последните шест месеца.

Наскоро експерт прогнозира, че до края на юни в Турция могат да бъдат ваксинирани между 60 и 65 милиона души.

Милиони хора и този уикенд останаха под комендантски час, наложен от правителството, който е в сила от 21 ч. в петък до 5 ч. сутринта в понеделник. В делничен ден комендантският час е от 21 ч. до 5 ч. на следващата сутрин.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17058  Италианците използваха финален късмет да пазарят преди по-строгите ограничения Италианците използваха финален късмет да пазарят преди по-строгите ограничения  Германия също е за координирана възбрана на полетите от Англия Германия също е за координирана възбрана на полетите от Англия  Има ли лекарство, което бие резултата на имунизациите против COVID-19? Има ли лекарство, което бие резултата на имунизациите против COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР